Grillad lammstek på bästa sätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Kockskolan:

 

Så lagas lammstek >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad lammstek på bästa sätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2031 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 5%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 173 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammstek > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 6 tim )

  1. Sätt ugnen på 100-125ºC.
  2. Steken skall vara nätad eller uppbunden. Salta och peppra köttet.
  3. Bryn: Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.
  4. Ugnslaga: Sätt in i ugnen tills innertemperatur cirka 63ºC. Tillagningstid 3-5 timmar.
  5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.
  6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.
  7. Grilla: Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

Kockens kommentar

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske och helst i låg värme. Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Ugnslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen. Jämför recept > Oxfilén till större sällskap.

 Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Alternativ

Dijonsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem