
Hemlagade gnocchi av potatismos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2741 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala och koka potatisen mjuk (cirka 40 minuter). Finhacka timjan. Riv parmesan.
- Häll av vattnet. Pressa potatis med potatispress eller genom en sil ner i en bunke.
- Tillsätt ägg, parmesan, timjan, salt och vetemjöl. Blanda väl till smidig deg. Lägg degen i kylskåp i 20 minuter.
- Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Låt sjuda.
- Mjöla ett bakbord. Dela degen i hanterbara klumpar. Rulla degen till en sopkvasttjock stång. Skär av 2 cm långa bitar. Tryck till en liten grop med tummen.
- Lägg bitarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Plocka ur med hålslev.
- Lägg rucola på tallrik och sedan gnocchi. Hyvla över tunna skivor av parmesan. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Pressa citronjuice över.
Kockens kommentar
Fungerar som tillbehör eller som ensamrätt till exempel med lite parmaskinka.