Hemlagade gnocchi av potatismos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagade gnocchi av potatismos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 379 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk (cirka 40 minuter). Finhacka timjan. Riv parmesan. 
  2. Häll av vattnet. Pressa potatis med potatispress eller genom en sil ner i en bunke.
  3. Tillsätt ägg, parmesan, timjan, salt och vetemjöl. Blanda väl till smidig deg. Lägg degen i kylskåp i 20 minuter.
  4. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull. Låt sjuda.
  5. Mjöla ett bakbord. Dela degen i hanterbara klumpar. Rulla degen till en sopkvasttjock stång. Skär av 2 cm långa bitar. Tryck till en liten grop med tummen.
  6. Lägg bitarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Plocka ur med hålslev.
  7. Lägg rucola på tallrik och sedan gnocchi. Hyvla över tunna skivor av parmesan. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Pressa citronjuice över.

Kockens kommentar

Fungerar som tillbehör eller som ensamrätt till exempel med lite parmaskinka.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem