
Alspånsrökt lax (buffémat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 176

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Tänd grillen i god tid.
- Salta och peppra laxen.
- Använd 1 meter folie.
Strö alspån längs ena kanten.
Vik folien över alspånen lika brett som laxen.
Stick små hål i alspånsdelen.
Lägg på laxen.
Vik över och förslut med resterande folie.
Var noga med att paketet blir tätt.
Ta mer folie om så behövs. - Lägg paketet på grillen. Stäng locket.
Laxen är färdig efter cirka 20 minuter.
Servera laxen varm eller kall.