
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4379 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 27%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så ugnsteks ost > Äts ej
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Mixa basilika med soltorkade tomater.
- Halvera brieosten på längden i två plattor. Lägg den undre halvan i en passande rund ugnsfast form med kant. Formen bör vara något störren än osten.
- Bred ut basilikamixet och lägg på den andra plattan.
- Ta ut smördegen ur kylskåpet. Klä in osten med smördeg.
- Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.