
Enkel ljus vinbärssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 388

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 31%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljusa såser > Äts ej
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skär ner rosmarin och timjan grovt.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rosmarin och timjan. Fräs tre minuter.
- Slå på likör, grädde och kycklingfond. Salta och peppra. Låt småputtra i tio minuter. Sila av örterna och häll upp i skål.
Kockens kommentar
Passar till kött och fågel.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)