Enkel ljus vinbärssås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 388
            Kcal / portion: 406
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 31%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljusa såser > Äts ej
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skär ner rosmarin och timjan grovt.
 - Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rosmarin och timjan. Fräs tre minuter.
 - Slå på likör, grädde och kycklingfond. Salta och peppra. Låt småputtra i tio minuter. Sila av örterna och häll upp i skål.
 
Kockens kommentar
Passar till kött och fågel.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)