
Vinbärskyckling med ris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Koka potatis eller ris. Förbered sallad.
- Hacka rosmarin och timjan. Salta och peppra kycklingfiléerna.
- Hetta upp olivolja i stekpanna. Lägg i örterna och kycklingen. Stek utan att bränna cirka 3 minuter på var sida.
- Slå på vinbärslikör och grädde. Sänk värmen. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
- Lyft ur kycklingen och sila såsen. Lägg ner kycklingen i såsen. Servera sallad potatis eller ris.
Kockens kommentar
Istället för svartvinbärslikör kan halva mängden svartvinbärsgelé användas som smaksättning i såsen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel