Vinbärskyckling med ris
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 178
            Kcal / portion: 725
            GBR (GI) / port: 15
Recept: 2898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Koka potatis eller ris. Förbered sallad.
 - Hacka rosmarin och timjan. Salta och peppra kycklingfiléerna.
 - Hetta upp olivolja i stekpanna. Lägg i örterna och kycklingen. Stek utan att bränna cirka 3 minuter på var sida.
 - Slå på vinbärslikör och grädde. Sänk värmen. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
 - Lyft ur kycklingen och sila såsen. Lägg ner kycklingen i såsen. Servera sallad potatis eller ris.
 
Kockens kommentar
Istället för svartvinbärslikör kan halva mängden svartvinbärsgelé användas som smaksättning i såsen.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel