
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 0
Recept: 766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lättkoka potatis om inte färdigkokt finns.
Låt den kallna och skiva den sedan. - Skala och skär rödlök i tunna skivor.
Skiva sill och krossa kryddpeppar.
Blanda detta med lite sillspad. - Skala morot och skär i smala "slantar".
Tunnskiva salladslök.
Plocka sönder blomkålen i små buketter. - Koka upp vatten och sjud grönsakerna ett par minuter, men inte längre än att de fortfarande är krispiga. Ta ur och kyl av i kallt vatten så att kokprocessen avstannar.
- Grovriv sallat och blanda sedan alla grönsaker med gräddfil, senap, honung, lite salt och vitpeppar.
- Blanda/skaka samman venegrettingredienserna.
- Lägg upp grönsaker och sill på tallrikar.
Rippla citronvinegrett över.