
Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2823 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
Tillagning (30 min )
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Ansa grönsakerna, skala vitlök. Hacka paprika, feferoni och mynta. Salladslök, vitlök och chilifrukt finhackas. Dela cornichonerna på längden. Grovskär tomat.
- Lägg grönsakerna i en skål. Rör ner lönnsirap, tamari och olja. Tillsätt nötter, bulgur och russin. Peppra. Blanda väl och ställ kallt.
- Strimla kycklingen. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Stek strimlorna några minuter tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen. Salta och peppra.
- Lägg upp sallad på tallrikar oh födela kycklingen.
Kockens kommentar
En god kall rätt som passar till både vardag och fest eftersom du kan göra den kvällen innan och bara ta fram. Kycklingen kan bytas ut mot biff, quorn eller skaldjur. Variera grönsaker enligt egen smak. Tamarisoja kan bytas ut mot annan japansk soja.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel