Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklingfilé med tamaribulgur, russin och nötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2823 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 446 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
  2. Ansa grönsakerna, skala vitlök. Hacka paprika, feferoni och mynta. Salladslök, vitlök och chilifrukt finhackas. Dela cornichonerna på längden. Grovskär tomat.
  3. Lägg grönsakerna i en skål. Rör ner lönnsirap, tamari och olja. Tillsätt nötter, bulgur och russin. Peppra. Blanda väl och ställ kallt.
  4. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Stek strimlorna några minuter tills de är gyllenbruna och stumma i konsistensen. Salta och peppra.
  5. Lägg upp sallad på tallrikar oh födela kycklingen.

Kockens kommentar

En god kall rätt som passar till både vardag och fest eftersom du kan göra den kvällen innan och bara ta fram. Kycklingen kan bytas ut mot biff, quorn eller skaldjur. Variera grönsaker enligt egen smak. Tamarisoja kan bytas ut mot annan japansk soja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem