Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 448

Kcal / portion: 1140

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2279 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 30%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så tempereras choklad > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Lägg smörpapper i en större form med låg kant.
- Grovhacka nötter och aprikoser. Finhacka chili.
- Koka upp vatten till vattenbad. Ställ en rostfri bunke, mindre kastrull eller djup tallrik i kastrullen. Stäng av värmen när vattnet kokat upp.
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i. Rör om noga medan chokladen smälter. Akta så att vatten inte kommer i bunken. Ta ur bunken när chokladen smält.
- Rör ner havredryck, nötter, kaffepulver, chili och aprikoser.Blanda ordentligt.
- Häll ut i formen. Ställ i kyl i minst två timmar.
- Bryt bitar före servering.
Kockens kommentar
Havredryck kallas oftast felaktigt för havremjölk, men innehåller inte mjölk, utan består av havre, vatten och olja. Mörk choklad bidrar med enkelomättade fetter och antioxidanter. Choklad måste värmas försiktigt, läs mer > Så smälts choklad.