
Äggsallad med räkor, pumpa och avokado
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten och lägg i äggen i 6 minuter. Skölj av i kallt vatten. Skala dem.
- Skala räkor. Skölj sallat. Skala pumpa och skär i tärningar.
- Hetta upp olja i stekpanna och fräs pumpan 2-3 minuter utan att bränna. Salta, peppra.
- Skala avokado, halvera och ta bort kärnan. Häll lite citronjuice på avokadon för att den inte skall svartna.
- Lägg upp på fat sallat, avokado, pumpa och räkor. Halvera ägg och lägg på. Pressa över citronjuice. Vrid några varv med pepparkvarn över.
Kockens kommentar
Dubbla ingrediensmängden om ensamrätt.