
Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 22%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Koka ägg i 6 minuter. Skölj i kallt vatten, skala.
- Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar och rensa bort ben. Lägg i en bunke.
- Finhacka basilika och lägg i bunken. Pressa ner citronjuice. Tillsätt crème fraiche och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Halvera äggen. Lägg på markrillblandning.