
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 6
Recept: 577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 30 min )
- Salsa: Förbered gärna salsan i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så. Skölj av bönorna och låt dem torka. Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen. Blanda ingredienserna i en skål. Smaka av med salt. Pressa över limejuice och häll på lite fin olja.
- Omelett: Knäck ägg i en skål. Vispa samman äggvita med gula och lite salt med en gaffel.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg fyllningen på halva omeletten vid pannans sida eller främre kant. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.
Kockens kommentar
Omeletten kan fyllas med nästan vad som helst. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.