
Kornrisotto med pak choy
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Parmesan 200.0 gram 35%
Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 7%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackning. Häll bort överskottsvatten.
- Skala och tärna jordärtskockor. Lägg i kallt vatten. Skär portabello i tärningar. Skala och finhacka vitlök. Häll av vattnet från kockorna, låt rinna av.
- Hetta upp olja och smör i en stekkastrull. Lägg i kockor, svamp och vitlök. Fräs någon minut utan att bränna, tills jordärtskockorna mjuknat.
- Skär ner pak choy i cm-stora bitar. Blanda ner korngryn och pak choy i kastrullen. Slå på vatten och fond. Låt koka upp.
- Riv parmesan och blanda ner i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med oliver.