Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 133 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och kärna ur mangon. Skär i halvstora bitar.
  2. Smält choklad långsamt i vattenbad. Choklad får inte koka, bara smältas. Ta av från värmen när den har smält.
  3. Lägg ut smörpapper på en mindre bricka. Doppa gubbar och mango i chokladen. Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 minuter.

Kockens kommentar

Bästa sätt att få chokladen hård och blank när den kallnat är att "temperera" chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Se recept via länk nedan, läs mer > Så tempereras choklad.

Tillhörande recept

Temperera choklad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem