
Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skala och kärna ur mangon. Skär i halvstora bitar.
- Smält choklad långsamt i vattenbad. Choklad får inte koka, bara smältas. Ta av från värmen när den har smält.
- Lägg ut smörpapper på en mindre bricka. Doppa gubbar och mango i chokladen. Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 minuter.
Kockens kommentar
Bästa sätt att få chokladen hård och blank när den kallnat är att "temperera" chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Se recept via länk nedan, läs mer > Så tempereras choklad.Tillhörande recept
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)