
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 364

Kcal / portion: 1043

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 33%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%
Timjan färsk 25.0 gram 2%
Salt 0.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Grovhacka valnötter.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett. Rosta (stek i torr panna) nötterna tills gyllenbruna.
- Skiva selleri och grovhacka timjan.
- Lägg alla ingredienserna i en matmixer. Mixa kort, det skall vara lite grovt.
- Guckan passar som tillbehör till mat, framförallt till alla slags soppor.
Kockens kommentar
Gucka = en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Källa: "Guckalandslaget".
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)