Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 364
            Kcal / portion: 1043
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1043 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 33%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%
Timjan färsk 25.0 gram 2%
Salt 0.5 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Grovhacka valnötter.
 - Hetta upp en stekpanna utan matfett. Rosta (stek i torr panna) nötterna tills gyllenbruna.
 - Skiva selleri och grovhacka timjan.
 - Lägg alla ingredienserna i en matmixer. Mixa kort, det skall vara lite grovt.
 - Guckan passar som tillbehör till mat, framförallt till alla slags soppor.
 
Kockens kommentar
Gucka = en röra, dipp eller spread. Mixad, mortlad, mosad, puréad, passerad, pressad, krossad, hackad eller på annat sätt finfördelad. Källa: "Guckalandslaget".
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)