
Ingefärsdoftande rödbetssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 5
Recept: 782 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kastruller > Äts ej
Så kokas rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skala och tärna rödbetorna. Hacka ingefära.
- Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs rödbetor och ingefära i ett par minuter utan att bränna.
- Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka i 25 minuter.
- Tillred gucka om sådan önskas som topping (se separat recept).
- Mixa med mixerstav tills soppan är slät. Salta och peppra enligt egen smak.
- Servera soppan i skålar. Toppa med ärtskott och gucka.
Kockens kommentar
Gucka = en röra, dipp eller spread.