Ingefärsdoftande rödbetssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kastruller >

 

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingefärsdoftande rödbetssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 5

Recept: 782 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 550 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kastruller > Äts ej

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och tärna rödbetorna. Hacka ingefära.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull. Fräs rödbetor och ingefära i ett par minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt vinäger, vatten och fond. Låt småkoka i 25 minuter.
  4. Tillred gucka om sådan önskas som topping (se separat recept).
  5. Mixa med mixerstav tills soppan är slät. Salta och peppra enligt egen smak.
  6. Servera soppan i skålar. Toppa med ärtskott och gucka.

Kockens kommentar

Gucka = en röra, dipp eller spread.

Passar till

Valnöts- och sellerigucka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem