
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 12%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.
- Sås: Skala och finskiva lök och vitlök. Blanda såsingredienserna i en stor kastrull. Låt småputtra i 10 minuter.
- Skär fetaosten i kuber. Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.
- Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen. Lägg i resterande fetaostbitar. Låt småkoka i cirka 25 minuter.
- Förbered sallad. Servera.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.
Enklaste sättet att följa GI är att hoppa över tillbehör som potatis, pasta ris, bulgur och dylika varor med högt GI-värde. De flesta GI-recept är konstruerade på detta sätt. Enligt GI-metoden kan man äta en dubbel portion av denna rätt, men inte en enkel portion med tillbehör. Med tillbehör är denna rätt rödlistad av GI. Jämför med traditionellt alternativ via länk nedan.