
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Bulgur grovkrossad 3.0 dl 25%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Grönsallad 150.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.
- Sås: Skala och finskiva lök och vitlök. Blanda såsingredienserna i en stor kastrull. Låt småputtra i 10 minuter.
- Skär fetaosten i kuber. Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.
- Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen. Lägg i resterande fetaostbitar. Låt småkoka i cirka 25 minuter.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning, med lite sambal oelek.
Kockens kommentar
Sallad: Vi valde lite rucola med rårivna rödbetor och några klyftor tomater till maten.