
Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 849

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.
- Koka dinkelkorn enligt anvisning på förpackning.
- Förbered sallad.
GI-alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel