Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 198
            Kcal / portion: 849
            GBR (GI) / port: 17
Recept: 3396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
 - Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.
 - Koka dinkelkorn enligt anvisning på förpackning.
 - Förbered sallad.
 
GI-alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel