Fetaostgratinerad kyckling (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fetaostgratinerad kyckling (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1883 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 377 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Förbered sallad. Servera.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Detta recept finns även med klassiska tillbehör (se recept via länk nedan). Med tillbehör är GBR-värdet mycket högt (17), med en något högre portionsvikt (40g).

Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Enklaste sättet att följa GI är att hoppa över tillbehör som potatis, pasta ris, bulgur och dylika varor med högt GI-värde. De flesta GI-recept är konstruerade på detta sätt. Enligt GI-metoden kan man äta en dubbel portion av denna rätt, men inte en enkel portion med tillbehör. Med tillbehör är denna rätt rödlistad av GI. Jämför med traditionellt alternativ via länk nedan.

Tradionellt alternativ

Receptet med tillbehör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem