
Kungshagens laxdröm - potatismos med lax (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1482 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka potatis med skal i 15-20 minuter.
- Skala potatisen och pressa den i en potatispress ner i en skål.
- Värm mjölk och grädde och tillsätt detta i moset. Vispa kraftigt så att moset blir luftigt.
- Finskär lax och bladspenat. Blanda lax, spenat och olivolja med moset. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera genast. Passar till kokt eller stekt fisk.
Kockens kommentar
Detta är det vinnande förslaget i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever från Kungshagens Montessoriskola. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett