Kungshagens laxdröm - potatismos med lax (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kungshagens laxdröm - potatismos med lax (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1482 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 299 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Koka potatis med skal i 15-20 minuter.
  2. Skala potatisen och pressa den i en potatispress ner i en skål.
  3. Värm mjölk och grädde och tillsätt detta i moset. Vispa kraftigt så att moset blir luftigt.
  4. Finskär lax och bladspenat. Blanda lax, spenat och olivolja med moset. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera genast. Passar till kokt eller stekt fisk.

Kockens kommentar

Detta är det vinnande förslaget i "Gör mos av en knöl" 2006, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av elever från Kungshagens Montessoriskola. Fler mosrecept hittar du i boken Barnens bästa potatismos, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem