Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1764 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Häll quinoan i en sil och skölj i hett vatten. Koka quinoan 10-12 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksfond och gurkmeja. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt den kallna.
- Vispa samman ägg, mjölk, mjöl till en klumpfri smet. Blanda i quinoan.
- Droppa lite rapsolja och smör i en plättpanna och hetta upp. Stek plättar.
- Päronsalsa: Skala och dela päronet i bitar. Blanda citron, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Lägg i päronbitarna. Tillsätt riven ingefära.
- Toppa quinoapannkakorna med 1 tsk yoghurt och lite päronsalsa. Garnera med mynta.
Kockens kommentar
Detta är andrapriset i "Flippa Sveriges bästa pannkaka" 2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Stephanie, Hanna och Sara från Sturebyskolan Enskede. Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.