Quinoaplättar med päronsalsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal plättar: 30

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Plättlagg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Quinoaplättar med päronsalsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1764 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 49 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Plättlagg > Äts ej

...

Tillagning (50 min )

  1. Häll quinoan i en sil och skölj i hett vatten. Koka quinoan 10-12 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksfond och gurkmeja. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt den kallna.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl till en klumpfri smet. Blanda i quinoan.
  3. Droppa lite rapsolja och smör i en plättpanna och hetta upp. Stek plättar.
  4. Päronsalsa: Skala och dela päronet i bitar. Blanda citron, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Lägg i päronbitarna. Tillsätt riven ingefära.
  5. Toppa quinoapannkakorna med 1 tsk yoghurt och lite päronsalsa. Garnera med mynta.

Kockens kommentar

Detta är andrapriset i "Flippa Sveriges bästa pannkaka" 2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Stephanie, Hanna och Sara från Sturebyskolan Enskede. Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem