Rösjöpankis (pannkaka)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal pannkakor: 16

Kockskolan:

 

Plättlagg >

 

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rösjöpankis (pannkaka)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2883 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 106 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Plättlagg > Äts ej

Om pannkakor > Äts ej

...

Tillagning (30 min )

  1. Skär fläsket i små bitar. Stek det i stekpanna och lägg över på en tallrik.
  2. Skala, kärna ur och riv äpple.
  3. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt ägg. Vispa.
  4. Hetta upp en pannkakslagg och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick margarin och låt det börja bli brunt.
  5. Häll i cirka 1 dl smet i pannan. Lägg på lite fläsk och lite rivet äpple. Krydda med lite kanel. När smeten stelnat, vänd pannkakan och stek lite till. Lägg åt sidan och gör nästa pannkaka.
  6. Servera med keso blandat med lingon.

Kockens kommentar

Detta är det vinnande förslaget i "Flippa Sveriges Bästa Pannkaka"2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sara, Malin och Saga från Rösjöskolan. Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem