Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skär fläsket i små bitar. Stek det i stekpanna och lägg över på en tallrik.
- Skala, kärna ur och riv äpple.
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt ägg. Vispa.
- Hetta upp en pannkakslagg och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick margarin och låt det börja bli brunt.
- Häll i cirka 1 dl smet i pannan. Lägg på lite fläsk och lite rivet äpple. Krydda med lite kanel. När smeten stelnat, vänd pannkakan och stek lite till. Lägg åt sidan och gör nästa pannkaka.
- Servera med keso blandat med lingon.
Kockens kommentar
Detta är det vinnande förslaget i "Flippa Sveriges Bästa Pannkaka"2008, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sara, Malin och Saga från Rösjöskolan. Fler pannkaksrecept hittar du i boken Barnens bästa pannkakor, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett.