
Boulettes de viande, franska köttbullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i en panna och fräs löken mjuk. Dra åt sidan och låt svalna.
- Finhacka soltorkade tomater och basilika. Riv chèvreost. Tips: Om osten varit fryst en stund blir den lättare att riva.
- Blanda grädde med ströbröd i en stor bunke och låt det svälla en stund.
- Tillsätt färs, kryddor, ägg, lök, ost och honung. Blanda väl, men inte för mycket för då kan färsen bli seg. Forma färsen till bollar.
- Värm upp matfett i stekpannan. Stek köttbullarna. När köttbullarna fått färg runtom, minska värmen och efterstek dem i 3-6 minuter. Stora skall steka längre än små.
Kockens kommentar
Detta är andrapriset i Köttbullsracet, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sofia, Maja och Linnéa från Kungshagens Montessoriskola. Fler Köttbullsrecept hittar du i boken Barnens bästa köttbullar, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett