Boulettes de viande, franska köttbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Boulettes de viande, franska köttbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 200 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

...

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i en panna och fräs löken mjuk. Dra åt sidan och låt svalna.
  2. Finhacka soltorkade tomater och basilika. Riv chèvreost. Tips: Om osten varit fryst en stund blir den lättare att riva.
  3. Blanda grädde med ströbröd i en stor bunke och låt det svälla en stund.
  4. Tillsätt färs, kryddor, ägg, lök, ost och honung. Blanda väl, men inte för mycket för då kan färsen bli seg. Forma färsen till bollar.
  5. Värm upp matfett i stekpannan. Stek köttbullarna. När köttbullarna fått färg runtom, minska värmen och efterstek dem i 3-6 minuter. Stora skall steka längre än små.

Kockens kommentar

Detta är andrapriset i Köttbullsracet, en tävling bland skolelever som drivs av Barnens Egen Matskola. Receptet är tillagat av Sofia, Maja och Linnéa från Kungshagens Montessoriskola. Fler Köttbullsrecept hittar du i boken Barnens bästa köttbullar, Tiden förlag. Fotograf: Ulf Huett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem