
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1500 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rödkål ansad 75.0 gram 2%
Olivolja till stekning 1.0 msk 8%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C. Skala betorna och skär i båtar/klyfta. Lägg betorna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Salta lätt. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
- Smula pepparkakor och ost. Blanda. Strö detta över betorna. Sätt in i ugnen igen i 10 minuter.
- Strimla rödkål. Lägg upp betorna och garnera med rödkål.