Valnötssnäckor med getost och honung
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Små bullar: 36

Kockskolan:

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Valnötssnäckor med getost och honung

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 115

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 40 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )

För detaljerad beskrivning se recept > Vetebullar grundrecept. Läs mer > Så tillreds vetebrödsdeg.

  1. Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Grovhacka valnötter.
  2. Deg: Smula jäst i en stor bunke. Lös upp med ljummet vatten. Tillsätt mjölk. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
  3. Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i 45 minuter. 
  4. Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till en rektangulär platta.
  5. Fyllning: Smula på chèvre och ringla över honung. Hacka rucola och lägg på.
  6. Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 1½ cm breda bitar. Lägg i pappersformar eller på smord plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  7. Förvärm ugnen på 225°C.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.
  9. Nygräddade bullar smakar bäst. Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn.

Kockens kommentar

Vetebullar formas på olika sätt. Läs mer > Så formas vetebullar.

Alternativ

Feta bullar

Ört- och vitlöksbullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem