
Valnötssnäckor med getost och honung
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 115

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4128 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Så formas vetebullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min + 1 tim )
För detaljerad beskrivning se recept > Vetebullar grundrecept. Läs mer > Så tillreds vetebrödsdeg.
- Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Grovhacka valnötter.
- Deg: Smula jäst i en stor bunke. Lös upp med ljummet vatten. Tillsätt mjölk. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
- Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i 45 minuter.
- Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till en rektangulär platta.
- Fyllning: Smula på chèvre och ringla över honung. Hacka rucola och lägg på.
- Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 1½ cm breda bitar. Lägg i pappersformar eller på smord plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter.
- Nygräddade bullar smakar bäst. Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn.