Ört- och vitlöksbullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Brödstycken: 6

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ört- och vitlöksbullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2135 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 113 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 35 min )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37°C). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt olivolja och salt.
  2. Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 minuter).
  3. Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Forma: Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor. Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  6. Grädda: Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Läs mer > Om ljust matbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,7 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem