
Ört- och vitlöksbullar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 315

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2135 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljust matbröd > Äts ej
Så bakas ljust bröd > Äts ej
Baka matbröd med jäst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim 35 min )
- Deg: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37°C). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt olivolja och salt.
- Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 minuter).
- Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Forma: Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor. Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
- Grädda: Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Läs mer > Om ljust matbröd.
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,7 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.