
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 26%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Lättina smördegsplattorna. Skala och finhacka ingefära. Finhacka nötter och spenat.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs ingefära, nötter och spenat i 3 minuter. Dra åt sidan.
- Smördeg: Mjöla bakbordet och kavla ut smördegsplattorna tunt på längden. Varva plattor och smet på varandra (3 plattor med smet emellan).
- Lägg över på plåt som täckts med bakplåtspapper. Vispa upp ägg i en kopp och pensla ovansidan.
- Grädda i 15 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär eller stansa ut små crostinis (snittar).