
Rosédoftande lammfärsburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Baguette, bagett 1.0 styck 27%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Rensa svamp, skär i bitar. Hacka timjan. Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Krossa rosépeppar. Grovriv äpple.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen tills all fukt försvunnit. Dra åt sidan.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda väl i en bunke färs, rosépeppar, äpple och kantareller. Tillsätt vatten, salt och peppar. Forma färs till portionsburgare.
- Hetta upp olja i en panna. Stek burgarna 2 minuter på var sida. Lägg i ugnssäker form. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Stek rödkålen i olja med vitlök och timjan ett par minuter tills den mjuknat något. Riv över citronskal. Salta och peppra.
- Skär baguetten i bitar. Hetta upp smör med vitlök och stek brödet med insidan nedåt.
- Lägg upp som på bilden. Servera gärna pepparrot- och äppelfraiche till (separat recept).