
Frasiga smördegspinnar till soppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 3
Recept: 632 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 28%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Om brödstickor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Lättina smördegsplattorna. De skall vara kylskåpskalla. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåt.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Forma: Skär 2 centimeter långa strimlor på längden. Tvinna/skruva dem och lägg på plåten. Krydda pinnarna med salt, kummin, sesamfrön e.d. enligt egen smak.
- Grädda: Sätt in i ugn i cirka 7 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Passar till soppor eller som drinktilltugg.
Kockens kommentar
I handeln finns smördeg som blandats med finhackade grönsaker, till exempel spenat (=bilden), morot, basilika eller dylikt. Dessa behöver inte kryddas, möjligen saltas lätt. Läs mer > Om brödstickor.
Blixtsmördeg: Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.