Frasiga smördegspinnar till soppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal pinnar: 8

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om brödstickor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frasiga smördegspinnar till soppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 79

GBR (GI) / port: 3

Recept: 632 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 28%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 20 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om brödstickor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Lättina smördegsplattorna. De skall vara kylskåpskalla. Lägg bakplåtspapper på ugnsplåt.
  2. Förvärm ugnen på 175°C.
  3. Forma: Skär 2 centimeter långa strimlor på längden. Tvinna/skruva dem och lägg på plåten. Krydda pinnarna med salt, kummin, sesamfrön e.d. enligt egen smak.
  4. Grädda: Sätt in i ugn i cirka 7 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna. Passar till soppor eller som drinktilltugg.

Kockens kommentar

I handeln finns smördeg som blandats med finhackade grönsaker, till exempel spenat (=bilden), morot, basilika eller dylikt. Dessa behöver inte kryddas, möjligen saltas lätt. Läs mer > Om brödstickor.

Blixtsmördeg: Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Passar till

Pumpasoppa

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem