
Lammfärspaj på grekiskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 794

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3177 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 2 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en smörad pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Sänk ugnsvärmen till 175°C.
- Fyllning: Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök. Salta och peppra. Stek tills färsen blivit brun. Finfördela med en trägaffel.
- Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda detta och spenat i färsen.
- Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 20 minuter.