
Vegetarisk sötpotatispaj (lakto-ovo-vegetarisk)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Pajdeg: Förbered och tillaga pajskal i god tid. Se separat recept via länk nedan.
- Förgrädda i 200°C. Sänk därefter till 175°C.
- Fyllning: Skala och tärna sötpotatis. Skala och finhacka ingefära. Skala rödlök och skär i tunna skivor.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i potatis, ingefära och rödlök. Låt fräsa i några minuter.
- Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
- Finhacka koriander och strimla mozzarella. Blanda detta med det stekta och fördela i pajskalet. Slå över äggsmeten.
- Grädda: Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Lakto-ovo-vegetariker tillåter mjölk och ägg i kosten, vilket detta recept innehåller. Vegankost består enbart av vegetabiliska livsmedel, dvs. som inte innehåller fisk, kött, ägg eller mjölkprodukter.