Vegetarisk sötpotatispaj (lakto-ovo-vegetarisk)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vegetarisk sötpotatispaj (lakto-ovo-vegetarisk)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 286 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Förbered och tillaga pajskal i god tid. Se separat recept via länk nedan.
  2. Förgrädda i 200°C. Sänk därefter till 175°C.
  3. Fyllning: Skala och tärna sötpotatis. Skala och finhacka ingefära. Skala rödlök och skär i tunna skivor.
  4. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i potatis, ingefära och rödlök. Låt fräsa i några minuter.
  5. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
  6. Finhacka koriander och strimla mozzarella. Blanda detta med det stekta och fördela i pajskalet. Slå över äggsmeten.
  7. Grädda: Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Lakto-ovo-vegetariker tillåter mjölk och ägg i kosten, vilket detta recept innehåller. Vegankost består enbart av vegetabiliska livsmedel, dvs. som inte innehåller fisk, kött, ägg eller mjölkprodukter.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Snabb pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem