
Paj med kantareller och rucola
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3122 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 18%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 30 min )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Rensa och grovhacka svamp. Hacka timjan.
- Hetta upp en panna och torrstek svampen tills all vätska ångat bort.
- Tillsätt olja, lök och timjan i pannan. Fräs detta i en halv minut utan att bränna. Dra åt sidan. Riv över rucolablad. Salta och peppra. Fördela ut i pajskalet.
- Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
- Grädda: Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.