Paj med kantareller och rucola
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Paj med kantareller och rucola

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3122 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 18%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 261 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Skala och hacka lök. Rensa och grovhacka svamp. Hacka timjan.
  4. Hetta upp en panna och torrstek svampen tills all vätska ångat bort.
  5. Tillsätt olja, lök och timjan i pannan. Fräs detta i en halv minut utan att bränna. Dra åt sidan. Riv över rucolablad. Salta och peppra. Fördela ut i pajskalet.
  6. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
  7. Grädda: Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem