
Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 17%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Om chokladtryffel > Äts ej
Kuljärn, kulskärare > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Grovriv apelsinskal. Endast orange kött. Finhacka choklad och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde med socker, sylt och apelsinskal i en kastrull.
- Häll gräddsmeten över chokladen. Låt vila 5-10 minuter. Rör slätt medan det är varmt.
- Ställ in i kylen i minst 3 timmar, helst över natt.
- Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
- Garnering: Blanda toppingingredienserna. Rulla bollarna i toppingen.
Kockens kommentar
Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (ganache), bestående av choklad och grädde, ibland även smör, socker eller honung och andra smaksättare som likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen. Som alltid missbrukas ursprungnamnen och "tryffel" används till lite vad som helst för att det låter fint.