Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kulor: 15

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om chokladtryffel >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladtryffel med smak av apelsin och lakrits

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 29 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om chokladtryffel > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 3 tim )

  1. Grovriv apelsinskal. Endast orange kött. Finhacka choklad och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde med socker, sylt och apelsinskal i en kastrull.
  3. Häll gräddsmeten över chokladen. Låt vila 5-10 minuter. Rör slätt medan det är varmt.
  4. Ställ in i kylen i minst 3 timmar, helst över natt.
  5. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna.
  6. Garnering: Blanda toppingingredienserna. Rulla bollarna i toppingen.

Kockens kommentar

Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (ganache), bestående av choklad och grädde, ibland även smör, socker eller honung och andra smaksättare som likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen. Som alltid missbrukas ursprungnamnen och "tryffel" används till lite vad som helst för att det låter fint.

Passar till

Ganache, chokladkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem