Hjortronkompott till kötträtt
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 57
            Kcal / portion: 65
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 261 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ingefära färsk 2.0 cm 6%
Stjärnanis 3.0 styck 3%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära. 
 - Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Salta.
 
Kockens kommentar
Ett sötsurt tillbehör som passar bra till kött.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)