Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2701 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 411 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 32%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 75°C.
  2. Ta bort benen på kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka nötterna och lägg på tallrik.
  3. Lägg kött och äggulor i en matberedare. Mixa en kort stund. Slå på grädde. Salta och peppra. Mixa kort stund igen. Mixar man för länge blir smeten trådig.Gör portionsburgare av smeten. Vänd dem i nöthacket.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna några sekunder på var sida. Fetta in en ugnsform. Lägg över biffarna och sätt in i ugnen i 30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  6. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära. Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Salta.

Kockens kommentar

I brist på pärlhöna kan man ta kycklinglår.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem