
Pistaschpanerade pärlhönsburgare med hjortronkompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 675

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 75°C.
- Ta bort benen på kycklingen och skär i mindre bitar. Finhacka nötterna och lägg på tallrik.
- Lägg kött och äggulor i en matberedare. Mixa en kort stund. Slå på grädde. Salta och peppra. Mixa kort stund igen. Mixar man för länge blir smeten trådig.Gör portionsburgare av smeten. Vänd dem i nöthacket.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna några sekunder på var sida. Fetta in en ugnsform. Lägg över biffarna och sätt in i ugnen i 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära. Lägg äpple, ingefära, hjortron, stjärnanis i en kastrull. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Salta.
Kockens kommentar
I brist på pärlhöna kan man ta kycklinglår.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel