
Citrus- och kycklingsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna.
Riv gult skal av citronen. - Häll hälften av oljan i en ugnsfast form.
Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan.
Strö över rivet citronskal. Salta, peppra.
Sätt in i ugnen i 30 minuter. - Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
- Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
- Skiva kyckling och lägg över.
Ringla över lite olivolja. Salta?
Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.