Zarah Leanders Nürnbergerfrukost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Cocktailtomater

24.0 

styck

Matfett till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Zarah Leanders Nürnbergerfrukost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1490 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 328 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 34%

Cocktailtomater 24.0 styck 6%

Matfett till stekning 1.0 msk 7%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek ägg.
  2. Stek i en annan panna korv och tomater.
  3. Servera.

Kockens kommentar

Zarah Leander (1907-1981) var en mycket populär sångerska och skådespelerska på 1930-1940:talen i Sverige. Hon vann också stora framgångar i det nationalsocialistiska Tyskland. Ärligt talat är vi inte säkra på om hon verkligen åt denna frukost.

Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitets­bestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem