Scrambled med räkor (frukost)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Scrambled med räkor (frukost)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1783 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 263 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Hacka jalapeno. Skala räkor.
  2. Knäck ägg i en bunke. Tillsätt vatten, grädde, jalapeno, och lite salt. Rör om.
  3. Hetta upp smör i en panna på medelvärme. Häll i smeten och rör om med en trägaffel tills massan stannat sig (stelnat). Tillsätt räkorna straxt innan smeten stelnat.
  4. Rosta bröd.
  5. Lägg upp röran på brödskivorna. Klipp över lite persilja.

Kockens kommentar

En lyxigare variant till rostat bröd är att steka brödet i en panna på medelhög värme i rikligt med smör. Ännu lyxigare är att koka äggröran i vattenbad på franskt vis. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Äggröra på flera sätt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem