Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 8

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1421 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 144 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar. Lägg dem på en smord ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen.

  3. Lägg över pumpan i en mixer. Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl.

  4. Lägg över smeten i en skål. Smula ner fårost och vänd om försiktigt.

  5. Häll smet på tunnbrödet. Rulla ihop till en avlång rulle.

  6. Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm). Trä upp dem på spett. Grilla någon minut på var sida.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem