
Surkålssmörgås med äggröra till frukost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om surkål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Hetta upp olja i en stekpanna och knäck ner äggen. Rör om lätt med en slev tills de börjat stelna, skall inte stekas. Salta.
- Lägg äggröran på brödet och toppa med surkål.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är ätbara violer, vilka ibland finns att köpa i handeln.
Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.