Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 471

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1884 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 297 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs lök och ris i matfett (olja) i en kastrull några minuter på medelvärme tills det börjar ta färg.
  3. Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme enligt anvisning på paketet, tills allt vatten kokat in (15-20 minuter). Låt det inte koka torrt.
  4. Riv ost och skala krätfstjärtar om så behövs. Tillsätt ost och kräftstjärtar till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Fungerar som tillbehör till mat, eller som lättare måltid. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Passar till

Röding med risotto

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem