Röding med saffransrisotto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Röding med saffransrisotto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2582 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 562 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Ris: Smält smör i en stekkastrull. Lägg i lök och ris och fräs det någon minut.
  3. Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme cirka 20 minuter. Rör om var 5:e minut så att riset inte fastnar i botten. Låt det inte koka torrt.
  4. Riv ost. Tillsätt detta till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Lägg lock över pannan och stek i 5 minuter. 

Kockens kommentar

Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem