
Röding med saffransrisotto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2582 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök.
- Ris: Smält smör i en stekkastrull. Lägg i lök och ris och fräs det någon minut.
- Tillsätt vin, vatten, fond och saffran. Låt småkoka på låg värme cirka 20 minuter. Rör om var 5:e minut så att riset inte fastnar i botten. Låt det inte koka torrt.
- Riv ost. Tillsätt detta till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
- Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Lägg lock över pannan och stek i 5 minuter.
Kockens kommentar
Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)