Ägghalvor i fågelbo (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Löjrom saltad

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Alfagroddar

80.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ägghalvor i fågelbo (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 0

Recept: 740 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 132 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Löjrom saltad 50.0 gram 9%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%

Alfagroddar 80.0 gram 3%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (12 min )

  1. Lägg äggen i kallt vatten och låt dem koka i 5 minuter. Skölj av i kallt vatten.
  2. Skala och finhacka lök. Blanda lök med crème fraiche, löjrom och citronjuice.
  3. Gör portionsbollar av alfagroddarna. Lägg bollarna på fat.
  4. Slå av toppen på ägget och ställ dem i groddbollarna.
  5. Toppa med crème fraichröra. Garnera med lite löksträngar.

Kockens kommentar

Använd gärna bruna ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem