
Ägghalvor i fågelbo (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 0
Recept: 740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Löjrom saltad 50.0 gram 9%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 3%
Alfagroddar 80.0 gram 3%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (12 min )
- Lägg äggen i kallt vatten och låt dem koka i 5 minuter. Skölj av i kallt vatten.
- Skala och finhacka lök. Blanda lök med crème fraiche, löjrom och citronjuice.
- Gör portionsbollar av alfagroddarna. Lägg bollarna på fat.
- Slå av toppen på ägget och ställ dem i groddbollarna.
- Toppa med crème fraichröra. Garnera med lite löksträngar.
Kockens kommentar
Använd gärna bruna ägg.