
Färsfylld paprika på turkiskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Beatrice, Kockskolan
Tillagning (1 tim 10 min )
- Skär av ett lock på paprikorna.
Rensa bort kärnhuset.
Skala och riv morötter.
Ansa och skiva purjolök.
Skala och skiva/hacka vitlök.
Sätt ugnen på 200°C. - Hetta upp matolja i en panna och stek morötterna lätt mjuka i ett par minuter.
- Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på medelvärme utan att bränna i cirka 4 minuter.
- Blanda färs med morötter, lök och krossade tomater. Salta och peppra.
- Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. Fyll med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Kockens kommentar
Att laga paprika fylld med färs är klassisk rätt från Turkiet, som spritt sig över världen.