Färsfylld paprika på turkiskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Färsfylld paprika på turkiskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 689 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Beatrice, Kockskolan

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Skär av ett lock på paprikorna.
    Rensa bort kärnhuset.
    Skala och riv morötter.
    Ansa och skiva purjolök.
    Skala och skiva/hacka vitlök.
    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hetta upp matolja i en panna och stek morötterna lätt mjuka i ett par minuter.
  3. Fräs purjo och vitlök mjuk och glansig på medelvärme utan att bränna i cirka 4 minuter.
  4. Blanda färs med morötter, lök och krossade tomater. Salta och peppra.
  5. Smörj in utsidan på paprikorna med lite matolja. Fyll med färsblandning. Lägg i smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

Kockens kommentar

Att laga paprika fylld med färs är klassisk rätt från Turkiet, som spritt sig över världen.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem