
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 0
Recept: 376 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Tina spenaten och pressa ur all vätska. Om färsk spenat, finhacka den. Skala och grovhacka lök. Grovhacka eller grovriv ost.
- Fräs lök i panna med lite matfett på medelvärme i 3-5 minuter, tills den är mjuk och glansig.
- Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tag av från plattan.
- Tillsätt ost och låt den smälta. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Fyllning i pajer och piroger får inte vara blöt. Låt svalna innan fyllningen används.
Kockens kommentar
Allehanda ostar passar som fyllning i piroger. Får- och getostar, mjukostar, färskostar, hårdostar. Välj efter behag. Variera gärna även med olika grönsaker. Läs mer om piroger och pajer. Klicka på länkar under Kockskolan i ingredienslistan.