Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala rödbeta och lök. Strimla eller riv detta fint. finstrimla även vitkål t.ex. med en potatisskalare. Blanda allt med youghurt, majonnäs och senap. Smaka av med kryddor.
- Blanda vatten, ströbröd och ägg. Låt svälla några minuter. Blanda med quornfärs och kryddor. Forma färsen till små biffar.
- Stek försiktigt i stekpanna med matfett på medelvärme i några minuter på var sida.
Kockens kommentar
Biffarna kan också tillagas i ugn på 225°C i 20 minuter.Quorn® (registrerat varumärke) är ett vegetativt halvfabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum, som blandats med olika aromämnen och äggvita. Läs mer, klicka på ingrediensen.