Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 143
            Kcal / portion: 448
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 30 min )
- Låt qournfärsen tina.
 - Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
 - Sätt ugnen på 200°C.
 - Fyllning: Skala och finhacka lök, vitlök. Hacka oliver och riv morot.
 - Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra.
 - Smöra en form och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
 - Grädda: Häll fyllning i pajskalet. Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 minuter. Ta ut och låt vila en liten stund.