Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portionen (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italiensk paj med Quornfärs, mozarella och oliver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 314 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
C. Perelli

Tillagning (1 tim + 30 min )

  1. Låt qournfärsen tina.
  2. Pajdeg: Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Se alternativ via länk nedan.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Fyllning: Skala och finhacka lök, vitlök. Hacka oliver och riv morot.
  5. Knäck ägg i bunke och vispa sönder med en gaffel. Blanda alla ingredienserna utom mozzarella. Salta och peppra.
  6. Smöra en form och "bröa" med dinkelmjöl. Kavla ut degen tunt på mjölat bord och tryck sedan ut den i formen. Förgrädda i ugn i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Grädda: Häll fyllning i pajskalet. Toppa med skivad mozzarella. Sätt i ugn i 20 minuter. Ta ut och låt vila en liten stund.

Kockens kommentar

Tips: Lägg torkade böner eller linser i pajskalet vid förgräddning, så håller den formen bättre. Ta ur dem efter gräddning. Läs mer > Så lagas matpajer.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajdeg

Pâte brisée

Snabb pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem