Broccolisoppa med crême fraiche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Ljust matbröd?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Broccolisoppa med crême fraiche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 427

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1708 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 684 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Creme fraiche 2.0 dl 38%

Ljust matbröd? %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala potatis och dela i mindre bitar. Koka potatis i 10 minuter (om inte färdigkokt finns). Skär broccoli i bitar.
  2. Skala och hacka lök. Fräs löken några minuter i panna med matfett, tills mjuk och glansig och utan att bränna.
  3. Mixa ingredienserna med hälften av vattnet i en matberedare eller med mixerstav.
  4. Värm upp i kastrull och tillsätt resterande vatten+fond. Koka upp och sjud på medellåg värme i 5 minuter.
  5. Tag av kastrullen från plattan och blanka av (vispa ner lite smör).
  6. Häll upp i portioner och lägg i en klick crême fraiche. Servera gärna bröd till.

Kockens kommentar

Djupfryst broccoli kan också användas. Ta ett paket 250 gram per 4 portioner. I stället för crême fraiche t.ex. färskost. Andra örtkryddor går bra, t.ex. mynta.

PASSAR TILL

Brödkrutonger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem