Broccolisoppa med crême fraiche
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 62
Kcal / portion: 427
GBR (GI) / port: 2
Recept: 1708 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala potatis och dela i mindre bitar. Koka potatis i 10 minuter (om inte färdigkokt finns). Skär broccoli i bitar.
- Skala och hacka lök. Fräs löken några minuter i panna med matfett, tills mjuk och glansig och utan att bränna.
- Mixa ingredienserna med hälften av vattnet i en matberedare eller med mixerstav.
- Värm upp i kastrull och tillsätt resterande vatten+fond. Koka upp och sjud på medellåg värme i 5 minuter.
- Tag av kastrullen från plattan och blanka av (vispa ner lite smör).
- Häll upp i portioner och lägg i en klick crême fraiche. Servera gärna bröd till.
Kockens kommentar
Djupfryst broccoli kan också användas. Ta ett paket 250 gram per 4 portioner. I stället för crême fraiche t.ex. färskost. Andra örtkryddor går bra, t.ex. mynta.