
Brysselkål i crème fraiche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 1
Recept: 496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Ansa brysselkål, ta bort ytterblad och skär bort rotkanten. Halvera kålen. Skär fläsket i små bitar.
- Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
- Koka upp lättsaltat vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Blanda kål med crème fraiche och bacon.
Kockens kommentar
Passar till det mesta, bäst till kötträtter.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)