Brysselkål i crème fraiche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brysselkål i crème fraiche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 1

Recept: 496 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 11%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 116 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Ansa brysselkål, ta bort ytterblad och skär bort rotkanten. Halvera kålen. Skär fläsket i små bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
  3. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i kålen, samt dra av kastrullen från plattan. Låt stå i 5 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  4. Blanda kål med crème fraiche och bacon.

Kockens kommentar

Passar till det mesta, bäst till kötträtter.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Strutsstek

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem